Drie tips voor meer rust en focus!

Zoals ik jullie tijdens mijn nieuwjaarsspeech heb verteld ben ik van plan om wat meer stil te gaan staan bij la vie. Hier wil ik graag wat meer op in gaan, want hoe pak ik dat aan en wat zijn de gevolgen hiervan? Want het inslaan van een ander pad brengt zo zijn consequenties mee, positief en negatief.

1. Cafeïne verslaving

Eind 2017 was ik gestart met het afkicken van cafeïne. In eerste instantie zal jij je misschien afvragen wat dit te maken heeft met mijn doel, maar ik kan je vertellen dat dit zeker al enige positieve (!) bijdrage levert.
Geen idee hoeveel, maar ik dronk abnormaal veel cola light en koffie per dag. Dit resulteerde in:

  • Onrust dag en nacht
  • Opgefokt / gehaast gevoel

Mijn nachten zijn nu al kwalitatief verbeterd en ik merk dat de onrust, het haastige gevoel beetje bij beetje verdwijnt. Als dit zo door gaat ben ik een tevreden mens.
Nu alleen hopen dat ik uiteindelijk niet weer terug bij af ben, want ik was al een keer eerder gestopt met de cola / koffie. (ai ai ai)

Side note: als je hier aan begint & je bent echt verslaafd. Reken maar op dik een week hoofdpijn. Dat was echt pure ellende!

2. Social Media

Daarnaast probeer ik mijzelf wat minder af te laten leiden door mijn telefoon. Ik deel graag mijn ervaringen / momenten / foto’s en andere positieve berichten. Instagram, Facebook en Twitter zorgden voor urenlange scroll sessies voor ik ging slapen.

Ik heb de apps van mijn telefoon afgegooid, behalve Instagram. Maar daar heb ik bewust wat mensen ontvolgd zodat ik niet continu geprikkeld wordt met nieuwe posts. En ook dat is fijn. Ik kies nu bewust een moment dat ik mijn Facebook doorblader en dat is pas als ik echt tijd over heb.

Daardoor kan ik mij onder andere veel beter focussen op de dingen waar ik mee bezig ben. YASSS!

3. Week- / dagindeling

Dit is eigenlijk nog een advies van de psycholoog, jaren geleden tijdens mijn burn out. Probeer maximaal drie activiteiten in een week te plannen. En dat houdt echt in dat werk activiteit één is, voor mij sport activiteit nummer twee is en dat er nog maar één ding is wat ik mocht (mag) plannen.

Nu heb ik geen burn out, dus is er ruimte voor wat meer. Maar ik probeer mijzelf aan maximaal twee activiteiten per dag te houden. Soms is het maar één (werk), soms ineens drie. Maar probeer het gemiddelde van twee wel aan te houden.

Heel vreemd, maar ik merk oprecht dat ik ineens tijd over heb terwijl ik nog steeds heel actief ben. Ik heb meer tijd om bewust stil te staan bij wat ik aan het doen ben en kan mij hier volledig op focussen zodat het resultaat uiteindelijk ook beter is (in bv. mijn hardlooptrainingen). Mijn energielevel lijkt te stijgen, mijn nachten zijn kwalitatief beter en ik merk echt dat ik wat rustiger begin te worden. Super fijn! 

Zou jij dit ook willen? En hoe zou jij het dan aanpakken?

Manual Driving Made Easy www.manualdrivingmadeeasy.com Servicing Mount (Mt) Waverley and surrounding Suburbs of Melbourne, Australia

Bron: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *